Service & Onderhoud

Steza is de grootste Nissan Dealer van Oost-Nederland. Uw Nissan is in de juiste handen bij Steza voor een APK keuring of onderhoudsbeurt. Een afspraak in de werkplaats is zo gemaakt. Dit kan online of telefonisch.

APK keuring

Tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt gekeken of uw auto veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast wordt beoordeeld of uw auto voldoet aan de milieueisen. Deze keuring is wettelijk verplicht en daarom zeer belangrijk. Alle Steza vestigingen zijn erkende RDW-keuringsinstanties. Dit betekent dat de APK vakkundig en snel wordt uitgevoerd, zodat u snel weer op weg kunt. Over het algemeen dient uw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Voor nieuwe auto's is dit anders. Wanneer uw auto niet door de keuring komt of de APK-keuring is verlopen, loopt u het risico op een flinke boete. Bovendien dekken verzekeringsmaatschappijen geen autoschade die is opgelopen bij niet-APK gekeurde auto’s. U kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Plan daarom de keuring van te voren in.

Werkplaatsafspraak

Onderhoudsbeurt

Heeft uw Nissan auto een kleine of grote onderhoudsbeurt nodig?  Uw auto is in goede handen bij de Steza monteurs.

 

Bekijk hieronder belangrijke aspecten.

Banden

In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte van uw banden minimaal 1,6 mm dient te bedragen. Zo niet, dan loopt u het risico op een afkeuring van de APK en een mogelijke boete. Bij nieuwe zomerbanden is de gemiddelde profieldiepte ongeveer 7,5 mm. Voor uw veiligheid adviseren wij uw zomerbanden te vervangen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Nieuwe winterbanden daarentegen hebben vaak een profieldiepte van 9 mm. Zodra de profieldiepte 4 mm of minder bedraagt, wordt het tijd de winterbanden te wisselen.

Accu

De accu behoort tot het kloppend hart van uw auto. Na verloop van tijd wordt de werking ervan minder en is de accu aan vervanging toe.

Heeft u problemen met het starten van de motor, werken de verlichting en de radio niet of nauwelijks meer? Of bent u benieuwd of uw accu nog beschikt over voldoende vermogen? Maak dan een werkplaatsafspraak om uw accu te laten controleren en zo nodig te vervangen. Wij helpen u snel weer op weg!

Olie

Om te zorgen dat de motor van uw auto goed blijft functioneren, moet u om de zoveel tijd uw motorolie verversen. Hoe vaak u de olie moet verversen hangt af van uw type auto en het aantal gereden kilometers. Tijdens een oliewissel verversen we de olie en vervangen we het oliefilter.

Controleer zelf ook regelmatig het motorolieniveau. Te weinig motorolie zorgt ervoor dat uw auto minder goed gaat presteren. In het instructieboekje van uw auto vindt u wat de juiste olie is voor de motor van uw auto.

Airco

Een goed werkende airco is prettig én noodzakelijk in zowel de zomer als de winter. De airco zorgt voor de juiste temperatuur en regelt de luchtvochtigheid in uw auto. Ook voorkomt de airco onprettige geuren in uw auto. Het interieurfilter dat onderdeel is van het aircosysteem houdt de verontreinigde lucht tegen. Daarnaast beslaan uw ruiten niet als de airco goed werkt. 

U kunt bij Steza kiezen voor een AircoFris behandeling of een airco servicebeurt.

Heeft u een vraag?