Nieuwe Nissan X-Trail laat zich zien

Body

De nieuwste toevoeging aan het geëlektrificeerde Nissan modellenaanbod laat zich vandaag zien in de vorm van de nieuwe, vierde generatie X‑Trail. Wereldwijd zijn al bijna zeven miljoen exemplaren van de X‑Trail verkocht en daarmee is het een van de populairste avontuurlijke gezinsauto's ter wereld.

e-POWER aandrijflijn

De nieuwe X-Trail is het tweede model in Nissans Europese modellenaanbod dat is voorzien van de innovatieve e-POWER aandrijflijn. Dit systeem is exclusief voor Nissan en geeft een unieke invulling aan elektrificatie. e-POWER biedt de rijbeleving van een EV, zonder dat opladen nodig is.

De X-Trail met e-POWER en e-4ORCE bevindt zich als enige geëlektrificeerde SUV met zeven zitplaatsen in een unieke hoek van het segment. De X-Trail is precies het soort auto waar moderne avontuurlijke families naar op zoek zijn.

e-4ORCE

De nieuwe X-Trail is voorzien van een nieuw vierwielaandrijvingssysteem dat samenwerkt met de geëlektrificeerde aandrijflijn: e-4ORCE. Het krachtige aandrijfsysteem heeft een systeemvermogen van 157 kW en maakt dankzij een aanvullende 94 kW sterke elektromotor op de achteras een acceleratie van 0-100 km/u in 7 seconden mogelijk. Door de vermogensafgifte en remprestaties specifiek voor ieder wiel af te stemmen, ontstaat een vloeiende en stabiele aandrijving en zorgt e-4ORCE ervoor dat de auto de door de bestuurder bedoelde lijn blijft volgen op vrijwel iedere ondergrond. Ook bij bochten op besneeuwde ondergrond. Met het vertrouwen dat ook zulke ondergronden geen probleem vormen, wordt het rijden nog plezieriger en voelt de bestuurder zich altijd op zijn gemak.

Voorzijde X-trail

De moderne, krachtige vormgeving

Een centraal aspect van de aantrekkingskracht van de drie voorgaande generaties is de kenmerkende vormgeving, die een geruststellende betrouwbaarheid en robuustheid uitstraalt zonder agressief over te komen. Zowel het exterieur als het interieur van de nieuwe X-Trail sluiten hierop aan – hij is veelzijdig en avontuurlijk. Het exterieur heeft kenmerkende Nissan designelementen zoals het ‘zwevende’ dak en de V-motion-grille. De opvallende koplampen lijken een geheel met de voorbumper, met gecombineerde dagrijverlichting en richtingaanwijzers tegen de rand van de motorkap.

interieur X-trail

Het interieur van de nieuwe Nissan X-Trail

Er is veel aandacht besteed aan de ergonomie en het kwalitatief aanvoelen van schakelaars en knoppen. Onderzoek onder klanten maakte duidelijk dat zij eenvoudig te gebruiken basisfuncties op prijs stellen. Daarom heeft de X-Trail een simpele en intuïtieve bediening voor de verwarming/airconditioning en fysieke (snel)toetsen voor veelgebruikte functies zoals audio en navigatie.

Praktisch en flexibel

Om nog gemakkelijker spullen in te laden, een kinderstoeltje te installeren of gewoon gemakkelijk in te stappen kunnen de achterportieren van de X-Trail tot bijna 90 graden openen.

De achterbank is in een 60:40-verdeling neerklapbaar en er is een centraal luik zodat ook lange voorwerpen zoals ski’s eenvoudig vervoerd kunnen worden zonder de achterbank neer te klappen. De achterbank kan ook in zijn geheel naar voren schuiven om de bagageruimte achterin te maximaliseren en nog beter toegang te bieden tot de derde zitrij.

Zoals dat hoort bij een gezinsauto wordt ook goed gezorgd voor de passagiers op de achterbank, met optioneel eigen bedieningselementen voor de verwarming/airconditioning. Natuurlijk is er ook een stroomvoorziening voor elektronische apparaten. Passagiers op de achterbank beschikken over een USB Type A- en een USB Type C-aansluiting. Met één hand te bedienen geïntegreerde zonwering in de achterportieren biedt bescherming op zonnige dagen.

X-trail bagage

Wanneer de twee stoelen niet in gebruik zijn, behoort de bagageruimte van de X-Trail tot de ruimste in zijn segment, met een totale inhoud van 585 liter (20 liter meer dan voorheen). Dat is te danken aan een lange laadvloer en een geoptimaliseerde breedte tussen de wielkasten. Deze verbeteringen maken het gebruik van de bagageruimte nog eenvoudiger, ook voor het opbergen van kleine spullen. Bovendien zijn voor een optimale benutting van de ruimte twee modulaire bagagewanden aanwezig die in zestien verschillende posities zijn te plaatsen.

Een elektrisch bedienbare achterklep zorgt voor moeiteloze toegang tot de bagageruimte, ook wanneer de bestuurder zijn handen vol heeft.

Dit bevat de nieuwe Nissan X-trail ook:

  • e-Pedal Step: accelereren en remmen met alleen het gaspedaal
  • HD 12,3-inch NissanConnect-display
  • innovatief nieuw 10,8-inch breedbeeld head-up display 
  • Verbeterde ProPILOT met Navi-Link
  • Intelligent Forward Emergency Braking 

Heeft u een vraag?