Nieuwe Nissan X-TRAIL komt naar Europa

Aanvullend op het huidige aanbod opvallende crossovers introduceert Nissan in de zomer van 2022 de gloednieuwe X-TRAIL in Europa. Het werelddebuut van de SUV vond vandaag plaats tijdens Auto Shanghai 2021.

Net als zijn neef, de Qashqai, is de X-Trail gebaseerd op het Alliance CMF-C-platform, dat met zeer geavanceerde architectuur is ontworpen om plaats te bieden aan de geavanceerde e-POWER-aandrijflijn van Nissan. Dit platform is ook een showcase van hoogontwikkelde rijhulpsystemen, verbeterde verfijning en dynamische prestaties. 

De nieuwe Nissan X-Trail, de vierde generatie van de succesvolle gezins-SUV, volgt de formule van de vorige generaties en biedt een flexibel en veelzijdig interieur voor avontuurlijke kopers, gecombineerd met de nieuwste technologieën van Nissan. Net als de huidige X-Trail heeft ook de nieuwe generatie een neerklapbare derde zitrij, maar het model is compact genoeg om gemakkelijk te parkeren. 

e-POWER

Nissan voorziet de geheel nieuwe X-Trail van zijn e-POWER-aandrijflijn, een unieke Nissan-innovatie en een belangrijke factor in de Intelligent Mobility-strategie van Nissan. 

Het unieke aan de e-POWER-aandrijflijn is dat de benzinemotor alleen dient om elektriciteit op te wekken; de wielen worden uitsluitend door de elektromotor aangedreven. Dit betekent dat de motor altijd binnen zijn optimale bereik kan draaien, wat leidt tot een superieur laag brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot in vergelijking met een traditionele verbrandingsmotor. Het is een aandrijflijninnovatie voor klanten die nog niet toe zijn aan een ​​volledig elektrisch aangedreven auto, maar wel willen genieten van de voordelen van een geëlektrificeerde aandrijflijn. 

Met de 4WD-versie blijft de geheel nieuwe X-Trail een uitstekende keuze voor avontuurlijke gezinnen, die daarmee zijn robuuste veelzijdigheid kunnen ervaren. De geavanceerde, configureerbare vierwielaandrijving wekt vertrouwen in uitdagende omstandigheden, zowel on- als offroad. 

Volledig Crossovergamma

De komst van de nieuwe X-Trail in de zomer van 2022 voltooit de ingrijpende vernieuwing van Nissans opvallende aanbod.

De introductie van de opvallende en gedurfde tweede generatie Juke in november 2019, de wereldwijde onthulling van de geheel nieuwe, Ariya, een volledig elektrische Crossover, in juli 2020, de onthulling van de derde generatie van de iconische, baanbrekende Qashqai in februari 2021 en nu de lancering van de nieuwe X-Trail, tonen Nissans gedurfde, innovatieve drive voor een geëlektrificeerde toekomst onder de vlag van Nissan NEXT, het transformatieplan van Nissan.