De nieuwe Juke Hybrid in een Rally uitvoering

Body

In navolging van de eerste beelden in juni vorig jaar – waarmee Nissan vierde dat het precies 50 jaar geleden deelnam aan de East African Rally – is de Nissan Juke Hybrid Rally Tribute nu tot leven gekomen. En hoe!

Juke Rally

De Juke Hybrid

Wat ooit begon als een designschets is nu de Juke Hybrid Rally Tribute: een unieke, conceptuele on-off van Nissan. Na overweldigende positieve reacties op de eerste beelden is besloten de schets tot leven te laten komen. En de timing had niet beter gekund; aankomende zomer maakt de nieuwe Juke Hybrid zijn opwachting in de showrooms. De Juke Hybrid Rally Tribute is voorzien van dezelfde hybride-aandrijflijn als de Juke Hybrid en is hiermee zowel een knipoog naar het illustere verleden als een viering voor wat komen gaat.

De Juke Hybrid Rally Tribute staat voor ons optimisme en onze gedurfde mentaliteit.
Coralie Musy, Vice President, Brand and Customer Experience, Nissans AMIEO-regio
Juke Rally

Rally-geïnspireerde aanpassingen

Opvallend aan de Juke Hybrid Rally Tribute zijn de vergrote wielkasten om plaats te kunnen bieden aan de op maat gemaakte terreinbanden. Deze speciale offroad-banden (265/70 R16) zorgen voor optimale grip. De wielophanging is versterkt met langere veerwegen.

De extra lampen op de motorkap en op het dak verwijzen naar de 240Z ‘Safari’. Ook de zwarte motorkap en wielen zijn een visueel eerbetoon aan Nissans rallywapen dat in 1971 de loodzware Afrikaanse woestijnrally won. De historische sponsorlogo's en het nummer 11 zijn eveneens een vette knipoog naar de 240Z-rallyauto van weleer, net als de extra versterkte beplating onder de voor- en achterzijde – ter bescherming van de onderkant van de auto.