Ariya geeft nieuwe invulling aan elektrisch rijden

Body

De Nissan Ariya opent een nieuw hoofdstuk voor elektrisch rijden en maakt het dagelijks gebruik van een elektrische auto nog aantrekkelijker.

Ariya 2022

Elektrisch rijden

Het volledig elektrische platform van de Ariya combineert een uitstekende vermogensafgifte, laadprestaties en actieradius met een zorgvuldig bepaalde balans tussen rijcomfort en dynamische handling. De Ariya is leverbaar in drie versies, de Ariya 2WD 63kWh, Ariya 2WD 87kWh en de Ariya e-4ORCE AWD 87kWh, en heeft een actieradius tot 533 km. Dat maakt de Ariya aantrekkelijk voor een brede klantengroep.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving levert de Ariya direct koppel en een krachtige acceleratie. Het resultaat is een soepele, stille en responsieve rijbeleving. Nissan heeft daarbij extra aandacht gegeven aan geluidsisolatie. In het interieur heerst ongekende stilte en rust – zelfs achterin, waar bij veel auto’s minder aandacht wordt besteed aan geluidsreductie.

Ariya 2022

Een nieuwe designtaal

Het Japanse DNA van Nissan komt duidelijk terug in het opvallende exterieur en interieur van de Ariya. Kenmerken van het interieur van de Ariya zijn de volledig vlakke vloer en een lounge-achtige ruimte. De Ariya heeft dan ook het ruimste interieur in zijn segment. De Ariya laat zien dat comfort en klasse uitstekend samengaan: van de geventileerde Zero Gravity-stoelen en de uitstekende beenruimte tot het te openen panoramische dak en de elektrisch verstelbare middenconsole.

De klant centraal

De ingenieurs gebruikten feedback van LEAF-klanten en creëerden een volledig elektrische auto met maximale opbergruimte en gebruiksgemak.

De stoelen, het stuurwiel en de elektrisch verstelbare middenconsole zijn allemaal op de voorkeur van de bestuurder af te stemmen. De instellingen kunnen worden opgeslagen in een gebruikersprofiel. Dat is handig als de Ariya door meerdere bestuurders wordt gebruikt. De verstelbare middenconsole is echt onderscheidend. Die is verschuifbaar voor een ideale positie van de armsteun of voor het creëren van extra interieurruimte. Ook zorgt de console voor een ergonomisch optimale bediening van de transmissiehendel en de bedieningselementen eromheen. Feedback van LEAF-klanten leidde tot het toevoegen van extra ruimte voor laadsnoeren. Ook zijn er in de bagageruimte aanpasbare scheidingswanden om spullen op te bergen en goed vast te zetten.

Lees verder onder foto's.

Het dashboard van de Ariya heeft twee 12,3-inch schermen voor voertuiginformatie en bediening. De informatie wordt op een horizontaal vlak weergegeven in een golvende vorm. Zo is de informatie snel op te nemen, met minimale afleiding van de bestuurder. Ook is de Ariya voorzien van een head-up display dat op een veilige manier praktische informatie toont aan de bestuurder.

In het minimalistische dashboard van de Ariya zijn haptische bedieningselementen geïntegreerd. De meeste fysieke knoppen zijn vervangen door aanraakpunten met feedback, met uitzondering van basiselementen zoals de volumeknop voor de audio of de knoppen op het stuurwiel. Het dashboard vormt een naadloos geheel met de vorm van het interieur, wat samen met de aanraakpunten voor een zeer strakke uitstraling zorgt. De nieuw ontworpen transmissiehendel past perfect in de handpalm.

Plan uw proefrit