Volledig nieuwe Nissan QASHQAI onthuld

Nissan versterkt met de volledig nieuwe, derde generatie van de Qashqai zijn leidende positie in het Europese Crossover-segment. Sinds Nissan dat segment in 2007 uitvond, heeft het al meer dan drie miljoen exemplaren van de Qashqai verkocht.

Voor de nieuwe Nissan Qashqai zijn de basisprincipes die het concept, het design en de ontwikkeling van de vorige generaties succesvol maakten, behouden: elegant design en efficiënte motoren gecombineerd met een verder verbeterde kwaliteit en een rijbeleving zoals die van auto’s in hogere segmenten. Dankzij het nieuwe Alliance CMF-C-platform, een toonbeeld van geavanceerde engineering, innovatie en technologie, legt de nieuwe Nissan Qashqai de lat wederom hoger in het Crossover-segment.

Net als die van de voorgaande generaties is ook de vormgeving van de nieuwe Qashqai afkomstig van het team van Nissan Design Europe, gevestigd in Londen. De techniek is ontwikkeld door het team van het Nissan Technical Centre Europe, gevestigd in Cranfield, Bedfordshire.
‘Het uitgangspunt voor het design en de ontwikkeling van de nieuwe Qashqai was een diepgaande analyse van de feedback die we de afgelopen dertien jaar hebben gekregen van eigenaren van de Qashqai. Zo begrepen wij hun behoeften en in het bijzonder wat zij zo in de Crossover waarderen in het dagelijkse gebruik’, zegt Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning, Nissan Automotive Europe.