Jan Bruger is beste Nissan Master Technician van Nederland

Body

Jan Bruger van Nissan dealer Steza is de winnaar van de Nederlandse NISTEC. In de nationale finale van de ‘Nissan Service Technicians Excellence Competition’ gingen zeven Nissan-technici met elkaar de strijd aan. Jan Bruger trok aan het langste eind en mag zich de beste Nissan Master Technician van Nederland 2023 noemen. Met de overwinning kwalificeerde hij zich automatisch voor de Europese finale in juni.

Nissan Academy

Zeven deelnemers strijden om overwinning in nationale NISTEC-finale

De NISTEC is een competitie gericht op het selecteren, beoordelen en belonen van de beste Nissan-technici door middel van echte praktijkervaringen. Deze wedstrijd wordt sinds 1991 om het jaar georganiseerd in circa negentig landen. Voor de Nederlandse finale – die eigenlijk in 2020 had moeten plaatsvinden, maar wegens corona werd uitgesteld – werden twee online voorrondes gehouden, waarna tien finalisten werden geselecteerd voor de eindronde.

Jan Bruger

Competitie in drie fasen

Jan Bruger gaat als winnaar van de Nederlandse competitie komende juni de strijd aan in de Europese finale, waarbij de vaardigheden en talenten van de deelnemers worden beoordeeld onder reële werkomstandigheden en tijdsdruk. Zij moeten dan drie verschillende taken zo goed mogelijk uitvoeren, terwijl juryleden van Nissan Europe elke beweging beoordelen. De beste drie van de Europese finale gaan naar de wereldwijde prijsuitreiking bij Nissan Motor Company Ltd. in het Japanse Yokohama.

Jan Bruger

Nissan Academy trainingscentrum

De Nederlandse finale werd afgesloten met een bezoek aan het nieuwe Nissan Academy trainingscentrum, dat is geïntegreerd in het pand van Nissan Motor Parts Center (NMPC) in Amsterdam. Ook Nissan Nederland is hier gevestigd. Door de technische trainingen van de Nissan Academy ook ‘in house’ onder te brengen, kan Nissan zijn faciliteiten beter benutten en een betere synergie creëren met andere afdelingen, zoals After Sales.

Het nieuwe trainingscentrum biedt mogelijkheden voor zowel klassikale als online trainingen. Voor dat laatste is een uitgebreide studio gebouwd, waarin ook de Nissan-modellen zelf een rol kunnen spelen. Online training, waarvan de ontwikkeling door de coronacrisis in een stroomversnelling is geraakt, wordt steeds belangrijker. De belangrijkste voordelen zijn efficiëntie op gebied van kosten en tijd.

Neem contact op met ons