Tesla

Onderhoud aan uw Tesla gebeurt bij Steza

Steza is officieel EDGe Mobility partner. Hierdoor zijn wij gecertificeerd om Tesla's te onderhouden en te repareren. Als Tesla-eigenaar kunt u dan ook voor onderhoud bij Steza terecht. In Emmeloord, Zwolle, Rijssen en Hengelo staan wij voor u klaar. Steza richt zich op Nissan, bedrijfswagens en 100% elektrische auto's.

Wij werken volgens de norm NEN 9140
Gekwalificeerde EV opgeleide specialisten
Remote diagnostics met originele equipment
Tesla Model Y

Waarom onderhoud aan een Tesla?

Anders dan bij auto's die op brandstof rijden, hebben Tesla's niet de gebruikelijke olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies, of emissiecontroles nodig. Omdat het elektrische auto's zijn, is zelfs het vervangen van remblokken zeldzaam.

Elke auto heeft onderhoud nodig, zo ook een Tesla. Om optimale prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en restwaarde van uw Tesla te behouden is een jaarlijkse onderhoudsbeurt noodzakelijk. 

Onderhoudsservice

Hieronder vindt u een overzicht van de aanbevolen onderhoudsservice van Tesla. Raadpleeg de meest actuele onderhoudsaanbevelingen in de gebruikershandleiding van uw Tesla.

Tesla Model Y

Interieurluchtfilter

Uw Tesla is voorzien van een luchtfilter dat voorkomt dat pollen, roet, stof en andere deeltjes via de ventilatieopeningen het interieur binnendringen. De interieurluchtfilter van een Tesla Model 3 en Model Y dient om de 2 jaar te worden vervangen. Rijdt u een Tesla Model S of Model X? Dan moet de interieurluchtfilter om de 3 jaar worden vervangen. Voor een in de periode 2012-2020 geproduceerde Model S of Model X raadt Tesla aan om het interieurluchtfilter om de 2 jaar te vervangen.

Tesla Model S

HEPA-filter

Naast een interieurluchtfilter kan uw Tesla ook voorzien zijn van een HEPA-filter. Is dit het geval, dan dient u dit filter om de 3 jaar te vervangen voor een gezonde omgeving.

HEPA is de afkorting voor High Efficiency Particulate Air. Het HEPA filter in een luchtreiniger verwijdert stof, fijn stof, bestanddelen van rook, schimmels, bacteriën, huidschilfers en allergenen van de huisstofmijt uit de lucht.

Tesla Model 3

Banden rouleren, balanceren en uitlijnen

Elke 10.000 km of wanneer het verschil in profieldiepte 1,5 mm of groter is moeten de banden van uw Tesla worden gerouleerd.

Een agressieve rijstijl kan leiden tot vroegtijdige bandenslijtage, waardoor u mogelijk vaker uw banden moet vervangen. Als wielen niet correct zijn gebalanceerd of uitgelijnd, heeft dit invloed op het rijgedrag, de levensduur van de banden en onderdelen van de stuurinrichting. 

Tesla Model S

Remvloeistof testen

Net als bij brandstof aangedreven auto's, dienen vloeistoffen bij Tesla's ook periodiek gecontroleerd of vervangen te worden. Bij remvloeistof is het van belang dat deze om de 2 jaar wordt getest op verontreiniging. Indien nodig wordt de vloeistof ververst door onze monteurs.

Tesla Model S

Aircoservice

Bij aircoservice wordt de droogmiddelzak ververst, wat bijdraagt aan de levensduur en efficiënte werking van het aircosysteem. Bij een Tesla Model 3 moet de droogmiddelzak voor de airconditioning elke 6 jaar vervangen worden. Rijdt u een Model Y dan dient dit om de 4 jaar te gebeuren. Bij een Model X of Model S is dit om de 3 jaar. Tesla raadt aan om de droogmiddelzak voor de airconditioning om de 2 jaar te vervangen bij een in de periode 2012-2020 geproduceerde Model S en om de 4 jaar bij een in de periode 2012-2020 geproduceerde Model X.

Tesla Model 3

Winterverzorging

Tesla raadt aan alle remklauwen om de 12 maanden of telkens na 20.000 km, te reinigen en te smeren wanneer de auto in een koud klimaat wordt gebruikt.

Geen voertuigen gevonden

De voorraad van Tesla bij Steza

Kennismaken met Tesla of Tesla-eigenaar worden? Ook dan bent u van harte welkom. Wij hebben enkele Tesla's op voorraad. 

Hier kunt u meer informatie aanvragen

Soort offerte