Batterijtest (SOH)

Bent u van plan om een elektrische auto te kopen of heeft u er al een gekocht? Grote kans dat u dan wilt weten hoe gezond de Hoogvolt (HV) batterij is. Steza, als EDGe Mobility partner, kan u helpen en bepalen hoe gezond de batterij is. Oftewel, Steza biedt u een rapportage aan met de “State of Health” van uw elektrisch voertuig. 

Leaf 2018

Slijtage van de batterij

De Hoogvolt (HV) batterij van een elektrische auto slijt door de jaren heen. Door gebruik, leeftijd en (snel) laden raakt de batterij sneller leeg. Dit noemen we degradatie van de batterij. Een goede HV-Batterij heeft meestal een capaciteit groter dan 70%. Zodra de capaciteit lager wordt dan 70% (de auto geeft een foutcode) werkt uw elektrische auto niet meer optimaal. U kunt een kortere afstand afleggen met uw auto. 

Slijtage kan verergerd worden door het sneller laden of door het voertuig lange tijd (weken) met een bijna lege batterij weg te zetten. De HV-Batterij kan ook slijten door temperatuur.

Het rapport van de Battery State of Health kan bij elke EDGe Mobility partner worden opgemaakt. Mocht het zijn dat de HV-Batterij minder dan 70% capaciteit over heeft is het noodzakelijk om de HV-Batterij te repareren of te vervangen. Dan bent u op het juiste adres bij Steza.

Accu vervangen

Het komt weinig voor dat een hele accu vervangen moet worden. Vaak blijft het bij deelreparaties. En gelukkig gaan elektrische auto's gepaard met veel garanties, zowel wettelijk als via de Bovag. Nissan biedt 8 jaar garantie op de accu, maar tot u maximaal 160.000 kilometer met de auto hebt gereden.

De batterij van uw elektrische auto testen?

Soort offerte