Service & onderhoud

Steza is specialist in 100% elektrische auto's. Ook uw elektrische auto kan voor APK en onderhoud naar Steza. U maakt hiervoor gemakkelijk online een afspraak.

APK keuring

Tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt gekeken of uw auto veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast wordt beoordeeld of uw auto voldoet aan de milieueisen. Deze keuring is wettelijk verplicht en daarom zeer belangrijk. Alle Steza vestigingen zijn erkende RDW-keuringsinstanties. Dit betekent dat de APK vakkundig en snel wordt uitgevoerd, zodat u snel weer op weg kunt. Over het algemeen dient uw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Voor nieuwe auto's is dit anders. Wanneer uw auto niet door de keuring komt of de APK-keuring is verlopen, loopt u het risico op een flinke boete. Bovendien dekken verzekeringsmaatschappijen geen autoschade die is opgelopen bij niet-APK gekeurde auto’s. U kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Plan daarom de keuring van te voren in.

Werkplaatsafspraak

Onderhoudsbeurt

Heeft uw elektrische auto een kleine of grote onderhoudsbeurt nodig?  Uw auto is in goede handen bij de Steza monteurs.

 

Bekijk hieronder belangrijke aspecten.

Banden

Een elektrische auto is gemiddeld zwaarder dan een auto met de traditionele verbrandingsmotor. Ook heeft een elektrische auto een andere gewichtsverdeling door de aanwezige accupakketten. Overmatige slijtage kan hierdoor optreden. De banden van uw elektrische auto zult u vaker moeten vervangen. 

Accu

De accu behoort tot het kloppend hart van uw auto. Na verloop van tijd wordt de werking ervan minder en is de accu aan vervanging toe.

Heeft u problemen met het starten van de motor, werken de verlichting en de radio niet of nauwelijks meer? Of bent u benieuwd of uw accu nog beschikt over voldoende vermogen? Maak dan een werkplaatsafspraak om uw accu te laten controleren en zo nodig te vervangen. Wij helpen u snel weer op weg!

Airco

Een goed werkende airco is prettig én noodzakelijk in zowel de zomer als de winter. De airco zorgt voor de juiste temperatuur en regelt de luchtvochtigheid in uw auto. Ook voorkomt de airco onprettige geuren in uw auto. Het interieurfilter dat onderdeel is van het aircosysteem houdt de verontreinigde lucht tegen. Daarnaast beslaan uw ruiten niet als de airco goed werkt. 

U kunt bij Steza kiezen voor een AircoFris behandeling of een airco servicebeurt.

Batterijtest (SOH)

Bij Steza is het mogelijk om de batterij van uw elektrische auto te laten testen. Mocht het zijn dat de HV-Batterij minder dan 70% capaciteit over heeft is het noodzakelijk om de HV-Batterij te repareren of te vervangen. Ook dan bent u bij Steza aan het juiste adres.

Heeft u een vraag?