Bedrijfswageninrichting

Uw bedrijfswagen beschermen? Voor onderstaande bescherming voor uw bedrijfswagen kunt u bij ons terecht.

Wielkastbescherming

Naast een goede bescherming (vermijden van krassen en dus roestvorming) zorgt de wielkastbescherming eveneens voor een belangrijke reductie van rijgeluid van de banden.

Deze kasten worden in de meeste gevallen gemaakt van dezelfde materialen als de vloer en, daar waar nodig, uitgevoerd in 18 mm plaatdikte. Voor sommige modellen zijn de wielkastbeschermers ook in ABS maken, zodat ze goed aansluiten bij de kunststof panelen in de laadruimte. In het interieur vormen de wielkastbeschermers een geheel met de vloer. De wielkasten kunnen rechthoekig worden geleverd of in een vorm die de metalen wielkast van de auto volgt.

Vloerplaten

Een vloerplaat beschermt de vloer van de auto en zorgt voor een stabiele en stroeve ondergrond om lading te vervoeren. De antislip laag zorgt, samen met de sjorogen, dat lading niet gaat schuiven.

Voor de vloerplaten worden hoogwaardige multiplex plaatmaterialen gebruikt, vervaardigd uit Europees berkenhout. De toplaag van de vloer is voorzien van een slijtvaste en olie- en waterbestendige antisliplaag. Vloerplaten worden zoveel mogelijk uit één stuk vervaardigd. Dat kan tot een lengte van 3,76m. Waar een vloer uit twee delen bestaat wordt deze van een trapverbinding voorzien zodat deze naadloos kan worden gemonteerd. De vloer kan eventueel ook worden verlijmd en rondom afgekit. De vloer wordt op die manier vloeistofdicht en kan eenvoudig worden schoongehouden.

De dikte van de vloerplaten is 9 of 12mm. Beiden zijn in het bruin beschikbaar en de 9mm ook in het grijs. Desgewenst kan de kleur van de wandbekleding aangepast worden aan op de keuze van de vloerplaat.

Nieuw in het assortiment is een lichtgewicht vloerplaat. Door gebruik te maken van een lichtere houtsoort, met een hoogwaardige toplaag kan tot 40% gewicht bespaard worden. Voor gebruik waar een hoog laadvermogen belangrijk is, maar bijvoorbeeld ook in elektrische bedrijfswagens. 

Bij vloerplaten ligt de afwerking op een hoog niveau. Behalve dat de vloerplaten standaard voorzien worden van verdiepte sjorogen, wordt de vloer bij de instappen schuin gefreesd, zodat lading niet tegen de zijkant van de vloer stoot. Daarnaast worden de randen afgelakt in de kleur van de vloer voor een mooie afwerking. Optioneel  is  het mogelijk om de instap bij schuif- en/ of achterdeuren met een aluminium beschermstrip af te werken.

Lat-om-lat

Lat-om-lat is en blijft een populair alternatief voor wandbekleding. Met lattenframe/ wand combineert u het beste van 2 werelden.

Een laadruimte voorzien van lat-om-lat biedt als voordeel dat er meer mogelijkheden zijn uw lading vast te zetten. Hiervoor wordt een goede kwaliteit vuren latten gebruikt, die aan alle zijden afgeschuurd zijn en daardoor een verzorgde uitstraling bieden.
Voor alle modellen bedrijfswagens geldt dat we de bovenste latten voormonteren op stalen beugels. Hierdoor ontstaat een frame wat eenvoudig en snel met popnagels te monteren is.

Wandbekleding

Wandbekleding dient in eerste instantie om de zijkant van de laadruimte te beschermen tegen omvallende lading. De schade die omvallende lading veroorzaakt is vaak duur en volledige wandbekleding voorkomt dit het beste.

Naast bescherming zorgt wandbekleding ook voor een verzorgde afwerking van de laadruimte en werkt het ook nog eens isolerend. Zowel qua geluid als temperatuur.

De wandbekleding wordt vervaardigd in 4 en 6,5mm van hoogwaardig Europees berkentriplex dat voorzien is van een lichtbruine of lichtgrijze polypropyleen coating. Deze duurzame coating verkleurt niet, is afwasbaar en heeft een goede chemische bestendigheid tegen bijvoorbeeld verdunde zuren, oliën, brandstof en de meeste oplosmiddelen. 

Berkentriplex is sterk en buigzaam, waardoor het de rondingen van de wagen goed kan volgen. Daar waar mogelijk, worden bestaande montagegaten in het chassis en de deuren gebruikt en daarbij wordt rekening gehouden met ontluchting van de laadruimte.

Wandbekleding is standaard leverbaar in 4 en 6,5mm. Naast dit standaardgamma zijn nog andere types wandbekleding beschikbaar, bijvoorbeeld triplex van 5 mm dikte met transparante coating (ECO) of blank triplex van 12 mm dikte al dan niet met ingefreesde sleufgaten. 

U kunt ook kiezen voor volledig kunststof wandbekleding. Deze variant heeft als voordeel dat het een gewichtsbesparing van 40% oplevert. Kunststof wandbekleding wordt gemaakt van polypropyleen met een honingraat structuur aan de binnenzijde. 

Een set wandbekleding bestaat altijd uit de linker + rechterzijde + de panelen op de schuifdeur(en). Panelen voor achterdeuren of -klep zijn optioneel verkrijgbaar. Hier zitten vaak ruiten, of af-fabriek panelen. 

Voor veel modellen is het ook mogelijk het dak te bekleden. We gebruiken hiervoor hetzelfde materiaal als op de wanden, zodat het eindresultaat een mooi geheel is.

Uw bedrijfswagen laten inrichten?

Soort offerte