Waarom APK?

Tijdens een APK wordt gekeken of uw auto veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast wordt beoordeeld of uw auto voldoet aan de milieueisen. Deze keuring is wettelijk verplicht en daarom zeer belangrijk. Wanneer uw auto niet door de keuring komt of de APK-keuring is verlopen, loopt u het risico op een flinke boete. Bovendien dekken verzekeringsmaatschappijen geen autoschade die is opgelopen bij niet-APK gekeurde auto’s.

Wat houdt een APK in?

Bij de APK-keuring controleren wij onder meer de technische staat van uw auto. Hierbij wordt gekeken naar de werking van remmen, banden, schokdempers en wielophanging. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan minder voor de hand liggende onderdelen, zoals dashboardverlichting, de werking van de ruitensproeiers of de staat van de gordels. Om te bepalen of uw auto voldoet aan de gestelde milieueisen, wordt ook de CO2-uitstoot gecheckt (benzine) of een roetmeting (diesel) uitgevoerd. Indien uw auto afkeurpunten bevat, dan kunnen we die in de meeste gevallen meteen voor u verhelpen.

Wanneer moet mijn auto APK worden gekeurd

Afhankelijk van de leeftijd en brandstof van uw auto, wordt bepaald wanneer en hoe vaak uw auto APK gekeurd moet worden. Auto’s die rijden op gas of diesel dienen doorgaans voor het eerst na 3 jaar gekeurd te worden en vervolgens jaarlijks. Voor auto’s met benzine- of elektromotor is dat voor het eerst na 4 jaar, dan na 6 jaar, dan na 8 jaar en daarna jaarlijks. U mag uw auto tot 2 maanden van tevoren laten keuren, met behoud van de originele APK-vervaldatum.

Gratis APK Keuring bij Steza

Wanneer u de APK-keuring combineert met een onderhoudsbeurt nemen wij de kosten van de keuring voor onze rekening. Bovendien kunt u bij ons ook een voorkeuring aanvragen. Zo weet u zeker dat uw auto altijd zonder problemen door de keuring komt.